Volwassenen workshop met LEGO®

Breng de verbeelding en creativiteit terug in de eigen organisatie door een Young Engineers Pro workshop. De bedoeling is om in een creatieve setting met een team van collega’s te bouwen met technisch LEGO® terwijl een coach je helpt waar nodig. We bieden een onvergetelijk, hoogstaand, humorrijk programma met wedstrijdelement!
 

 

Doel

Ontwerp en bouw met jouw team (2- 4 personen) een technisch LEGO® model en ga de uitdaging aan tegen de andere collega’s! Zodra de LEGO® uit de doos is komt er een frisse communicatie en creativiteit op gang. De vrolijke kleuren en eindeloze mogelijkheden met LEGO® stimuleren je buiten de gebaande paden te treden waardoor je weer op een andere, speelse manier gaat denken. Door het werken in kleine teams krijgt iedere deelnemer de kans om kennis, ideeën en meningen in te brengen met als doel samen tot een mooi resultaat te komen.

Wat je gaat doen

De opdracht luidt: “Bouw met elkaar een hijskraan die een zo groot mogelijk gewicht kan tillen”. Elk team ontwerpt en bouwt met dezelfde technisch LEGO onderdelen waaronder katrollen, tandwielen, balken, blokken en motoren.

Of we bouwen als team verschillende onderdelen van wat uiteindelijk 1 grote lopende band moet worden.

Ook kunnen we communicatie opdrachten doen waarbij de meest fantastische auto’s gebouwd worden!!

Maak je geen zorgen als je geen LEGO bouw-ervaring hebt, we geven van te voren voldoende tips om de juiste transmissies en constructies te kunnen bouwen.

 

Eindresultaat

De ervaring leert dat geen team met dezelfde resultaten komt. Natuurlijk worden de projecten aan de gehele groep gepresenteerd. En dan gaan testen welk gewicht de hijskraan aan kan maar we kijken we ook naar de originaliteit van het ontwerp!

Onze trainer Joost Luttge heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teambuildingsprocessen bij (grote) nationale en internationale bedrijven.

 

Recensies Bedrijfsuitje Consumentenbond Den Haag

Quote van de teamleader na een workshop van 1.5 uur

Een lego-workshop als teamuitje voor volwassenen? Gaat iedereen dat wel leuk vinden? Het antwoord was gelukkig volmondig ja! In kleine teams hebben we in zo’n 2 uur tijd gezamenlijk een lopende band gebouwd, die het ook nog deed. Een aanrader voor iedereen die een goed excuus zoekt om weer eens met lego te gaan spelen.’

Min. aantal personen: 6

Duur: 1.5 tot 3  uur

 

Contact formulier organisaties

 

Contact Formulier Bedrijven/Instellingen

BewarenBewaren

Zie ook

Wetenschap en techniek op de basisschool

Science, Technology, Engineering, Mathematics 21st century skills, STEM het zijn termen die binnen het onderwijs …