Bricks challenge met lego® technic op de Eerste Leidse Schoolvereniging

Start: Donderdag 17 Mei 2018 . Geschikt voor groepen: 3 – 8 . Wanneer: Elke donderdag middag  van 15:00 – 16.15 uur . Maak plezier en raak geïnspireerd door de instructeur en de andere bouwers waarbij je ook nog eens spelenderwijs kennis maakt met wetenschap en techniek. We gaan 7 lessen lang iedere donderdag middag tot en met 28 Juni  fantastische bewegende bouwwerken in elkaar zetten.

Deze lessenreeks is speciaal voor de kinderen van de Eerste Leidse School vereniging ! De  lessen worden op school gehouden direct na schooltijd. U kunt uw kinderen weer ophalen na de les om 16.15 uur.  Uiteraard bent u ook welkom om eerder te komen om uw kind live in actie te zien tijdens het bouwen!

young-engineers-lego-challenge-150x150Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.

Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan we  natuurlijk verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Zie ook

ZOMERVAKANTIE 2021

Ook dit jaar gaan we in de eerste twee weken én de laatste twee weken …