Bricks Challenge met LEGO® technic bibliotheek Noordwijk

Start: Maandag 4 Maart  2019 Geschikt voor Leeftijd: 6*– 12 jaar . Wanneer: Elke maandag middag  van 15:30 – 16.45 uur. Maak plezier en raak geïnspireerd door de instructeur en de andere bouwers waarbij je ook nog eens spelenderwijs kennis maakt met wetenschap en techniek. We gaan 7 lessen lang iedere Maandag middag tot en met 15 April  fantastische bewegende bouwwerken in elkaar zetten.

 De  lessen worden in de prachtige  grote zaal van de Bibliotheek Noordwijk.  Uiteraard bent u ook welkom om eerder te komen kijken om uw kind live in actie te zien tijdens het bouwen!

young-engineers-lego-challenge-150x150Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.

Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan we  natuurlijk verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Ook geschikt wanneer uw kind eerder heeft  meegedaan aan onze Bricks Challenge lessen! We zorgen voor genoeg uitdaging en nieuwe bouwmodellen.

Let op: Ben je lid van de bibliotheek bollenstreek? Vul dan op het inschrijfformulier je lidmaatschapsnummer in en ontvang 10% korting op het cursusbedrag.

* minimumleeftijd 6 jaar / groep 3

 

Zie ook

ZOMERVAKANTIE WORKSHOPS DEN HAAG REIGERSHOF AUGUSTUS 2021

= VOL , mail gerust naar info@youngengineersdenhaag.nl voor een plekje op de wachtlijst!!! Voor wie? Kinderen …