Bricks Challenge lessen Nutsbasisschool Voorschoten

Start: Dinsdag 3 Maart 2020 . Geschikt voor groepen: 4– 8 . Wanneer: Elke dinsdag middag  van 15:15 – 16.30 uur . Maak plezier en raak geïnspireerd door de instructeur en de andere bouwers waarbij je ook nog eens spelenderwijs kennis maakt met wetenschap en techniek. We gaan 7 lessen lang  Dinsdagmiddag tot en met 21 April  fantastische bewegende bouwwerken in elkaar zetten.

 De  lessen worden op de Nutsbasischool gehouden direct na schooltijd.  Uiteraard bent u ook welkom om eerder te komen kijken om uw kind live in actie te zien tijdens het bouwen!

Nieuw is dat we bij minimaal 3 lessen ook gaan programmeren met de gebouwde modellen. Dit doen we met onze eigen unieke Algoplay® programmeer blokken. 

Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund. Dit doen we met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kracht nodig heeft? Hoe werk een zelfrijdende auto? Hoe bouw je een rondslingerende motorfiets? En nog veel meer!!!

Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan we  natuurlijk verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Ook geschikt wanneer uw kind eerder heeft  meegedaan aan onze Bricks Challenge lessen! We zorgen voor genoeg uitdaging en nieuwe bouwmodellen.

 INSCHRIJFFORMULIER

Zie ook

ZOMERVAKANTIE WORKSHOPS DEN HAAG REIGERSHOF AUGUSTUS 2021

= VOL , mail gerust naar info@youngengineersdenhaag.nl voor een plekje op de wachtlijst!!! Voor wie? Kinderen …