Home / Uncategorized / Bricks Challenge lessen Nutsbasisschool Voorschoten

Bricks Challenge lessen Nutsbasisschool Voorschoten

Start: Donderdag 6 September 2018 . Geschikt voor groepen: 4– 8 . Wanneer: Elke donderdag middag  van 15:15 – 16.30 uur óf van 16.45 tot 18.00 uur. . Maak plezier en raak geïnspireerd door de instructeur en de andere bouwers waarbij je ook nog eens spelenderwijs kennis maakt met wetenschap en techniek. We gaan 7 lessen lang iedere donderdag middag tot en met 18 oktober  fantastische bewegende bouwwerken in elkaar zetten.

 De  lessen worden op de Nutsbasischool gehouden direct na schooltijd.  Uiteraard bent u ook welkom om eerder te komen kijken om uw kind live in actie te zien tijdens het bouwen!

young-engineers-lego-challenge-150x150Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.

Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan we  natuurlijk verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Ook geschikt wanneer uw kind eerder heeft  meegedaan aan onze Bricks Challenge lessen! We zorgen voor genoeg uitdaging en nieuwe bouwmodellen.

Inschrijven voor deze lessenreeks kan voor de lestijden 16.45-18.00 kan nog steeds! 

Zie ook

Zomerkamp Augustus 2018 in Den Haag

Het zomerkamp in MEC de Reigershof voor 20-22 Augustus zit vol!! Check onderstaande banner of …