Home / Bricks / Bricks Challenge Schoolvereniging Wolters

Bricks Challenge Schoolvereniging Wolters

Extra Lessenreeks Bricks Challenge bij Schoolvereniging Wolters!

Naar aanleiding van het grote succes van de huidige lessen gaan we nog 6 extra (nieuwe) lessen aanbieden. We starten direct na de herfstvakantie op Donderdag 31 Oktober. De laatste les is op 12 December.

Dit zijn andere lessen dan we in September/ Oktober hebben gedaan!

Start: Donderdag  31 Oktober  Geschikt voor Leeftijd: 6*– 12 jaar Wanneer: Donderdag middag van 15.00 – 16.15 uur.  Maak plezier en raak geïnspireerd door de instructeur en de andere bouwers waarbij je ook nog eens spelenderwijs kennis maakt met wetenschap en techniek. We gaan 6  lessen lang iedere donderdag middag voor én met leerlingen van de Schoolvereniging Wolters fantastische bewegende bouwwerken in elkaar zetten. Op de volgende data;

Op 31 Oktober, 7, 14, 21, 28 November én op 12 December. De  lessen worden in een lokaal op school gegeven en zijn speciaal bedoeld voor leerlingen van Schoolvereniging Wolters.

Mixer met versnelling
young-engineers-lego-challenge-150x150
Onze Dino

Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Tijdens de les krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg of onder andere versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en nog veel meer.

Hoe werkt een wasmachine?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, Hoe werkt een zelfrijden auto eigenlijk? Dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.

Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan we  natuurlijk verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt.

Reddingshelicopter met tilplatform

* minimumleeftijd 6 jaar / groep 3

Zie ook

Wetenschap en techniek op de basisschool

Science, Technology, Engineering, Mathematics 21st century skills, STEM het zijn termen die binnen het onderwijs …